0 użytkowników i 4 Gości przegląda ten wątek.
Nosz ..... :22:
Cytat: fo$fik w 30 Września, 2011, 13:11:34 pmNie wiem czy są tu amatorzy dobrego trunku rozgrzewającego ale może komuś się przyda moja zajebista mieszanka POLECAM!1szkl - karmi1szkl - strong1szkl - lechkawa rozpuszczalna - 10 płaskich łyżeczech stołowychcukier - 2 szklcukier waniliowy - 2x 16gramGOTOWAĆ aż bombelki powiedzą sobie "spier*alamy bo za gorąco!"WYSTUDZIĆDOLAĆ do wystudzonego roztworu 1 litr spirytusuKosztować przezajebistego trunku ala FO$FIK!(wychodzi jakieś 2,5l z tego :turd:)ps: jak ktoś to zrobi i faktycznie się spodoba trunek to dam jeszcze kilka innych mojego autorstwa Kukuła vel porterówka.1 litr porteru żywieckiego, 2x16gram cukru wanilinowego (sic!) szklanka 250 ml cukru. Porter zagotować dodać cukry, zamieszać i ostudzić jak w przypadku przepisu Fo$fata. do ostudzonego dorzucić zależnie od potrzebnej mocy 500, 750 lub 1000 ml spirytusu - po schłodzeniu umieścić w lodówce na 3 dni do przeżarcia się składników a potem do zamrażary na 1 dzień przed imprezą. Polewać stężałe i gęste Kurczak w zalewie aka. Pijany Kurczak. Kurak:Do brytfanki wsadzić sprawionego kurczaka, przygotować zalewę.Zalewa: po 100 ml.Gin lubuski, wódka zbożowa, porter, whisky (whiskey), wino wytrawne czerwone, vermouth, koniak (lub koniakopodobny o mocnym zapachu), plasterek oskórowanej cytryny/limonki/pomarańczy co kto lubi, listki mięty pieprzowej.Całość wymieszać w shaker'ze (lub słoiku z pokrywką), podlać zalewę do brytfanki, a kurczaka wypier....lić, ale za to zalewa..... zalewa palce lizać.Alternatywnie:Do brytfanki wsadzić sprawionego kurczaka, natartego ziołami prowansalskimi i majerankiem (zioła rozrobić z oliwą - 3 łyżki prowansalskich, płaska łyżka stołowa soli, płaska łyżeczka zmielonego [lub drobno tłuczonego pieprzu - to nawet lepiej] 3 łyżki majeranku : wszystko rozrobić na papkę z 4 - 5 łyżkami oliwy z oliwek i wymasować Kuraka porządnie). Wstawić do piekarnika na 180*C do uzyskania pożądanej opalenizny, popijając zalewę zajadać się kurczakiem.Bon Apetit.
Nie wiem czy są tu amatorzy dobrego trunku rozgrzewającego ale może komuś się przyda moja zajebista mieszanka POLECAM!1szkl - karmi1szkl - strong1szkl - lechkawa rozpuszczalna - 10 płaskich łyżeczech stołowychcukier - 2 szklcukier waniliowy - 2x 16gramGOTOWAĆ aż bombelki powiedzą sobie "spier*alamy bo za gorąco!"WYSTUDZIĆDOLAĆ do wystudzonego roztworu 1 litr spirytusuKosztować przezajebistego trunku ala FO$FIK!(wychodzi jakieś 2,5l z tego :turd:)ps: jak ktoś to zrobi i faktycznie się spodoba trunek to dam jeszcze kilka innych mojego autorstwa
fajny początek maja te filmiki ( wygląda prawie jak nasz kurak - znaczy na początku jak w AA a potem jak w BF3 hihih) ale ogólnie te epizody są warte obejrzenia http://www.adultswim.co.uk/shows/robot-chicken
http://www.youtube.com/watch?v=xC03hmS1Brk